«Κάνε την πραγματική διαφορά. Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα για ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών και στο δήμο μας», τονίζει στην διακήρυξή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου, επισημαίνοντας ότι «μόνο με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζεται από το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας».

Στην διακήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Όχι πια στους ίδιους και τους ίδιους διαχειριστές της μιζέριας, που δηλώνουν αναρμόδιοι για τα σοβαρά και καυτά προβλήματα που αφορούν τη ζωή μας. Κάνε τώρα το βήμα. Έλα μαζί μας! Γιατί εδώ βρίσκεται το καινούργιο, το πραγματικά νέο, το ελπιδοφόρο για την πόλη μας, για τη ζωή μας. Γιατί δε συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, τη ζωή με δόσεις! Δεν κονταίνουμε τα όνειρά μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Το πραγματικό δίλημμα είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει δεινά, μιζέρια, καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά, δυναμικά, για τον δικό μας δρόμο, για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών μας; Οι διοικήσεις του δήμου μας και της περιφέρειας, αλλά και της δήθεν "αντιπολίτευσης", οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ή οι τάχα "ανεξάρτητοι", υλοποιούν ή στηρίζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στήριγμα επιχειρηματικών συμφερόντων, ως φορομπηχτικό και αντιλαϊκό μηχανισμό. Μόνο οι δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έδρασαν για τα λαϊκά συμφέροντα και λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Μόνο με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζεται από το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας».